Adrian Newey spilfiguur in budgetplafond-saga bij Red Bull?

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Er duiken steeds meer berichten op dat Adrian Newey een belangrijke rol zou spelen in de discussie rond het al dan niet overschrijden van het budgetplafond door Red Bull.

Red Bull zou volgens de FIA een ‘minimale overschrijding’ van het budgetplafond gedaan hebben, maar minimaal kan ook zo’n 7 miljoen dollar zijn. Er waren al berichten dat de overschrijding deels door gratis lunches voor het personeel zou zijn gebeurd maar nu duiken er steeds meer berichten op een cruciale rol die Adrian Newey lijkt te spelen in de discussie tussen Red Bull en de FIA over het budgetplafond.

De discussie zou draaien rond het feit of Adrian Newey al dan niet een werknemer is van Red Bull of een derde partij die diensten levert aan Red Bull, als een soort consultant of leverancier van diensten. Volgens Red Bull werkt Adrian Newey via zijn bedrijf voor Red Bull en valt hij daardoor buiten het budgetplafond.

Zelfs als Adrian Newey toch als medewerker van Red Bull beschouwd worden, dan nog vallen de top drie-verdieners niet onder het budgetplafond, maar valt Adrian Newey daaronder? Ook dat is voer voor discussie. Stel dat Newey onder de top drie zou vallen, dan is er ongetwijfeld een andere medewerker die verschillende miljoenen verdient.

Red Bull bestrijdt voor alle duidelijkheid nog steeds dat het over het budgetplafond is gegaan. De Adrian Newey-case, alsook enkele andere verduidelijkingen, kunnen al dan niet het verschil betekenen tussen een inbreuk of geen inbreuk op het budgetplafond.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022