Pedro de la Rosa: “Ik was in shock toen ik de fabriek van Aston Martin bezocht”

Pedro de la Rosa - Twitter
Pedro de la Rosa - Twitter

Kersvers Aston Martin-ambassadeur Pedro de la Rosa was naar eigen zeggen enorm onder de indruk toen hij voor het eerst sinds lang een bezoek bracht aan de F1-fabriek van Aston Martin.

Pedro de la Rosa was in 1998 testrijder van het team toen het nog onder haar oorspronkelijke naam van Jordan opereerde. Ondertussen zijn we 24 jaar later en heeft het team een serieuze gedaanteverwisseling ondergaan. Tussen destijds Jordan en nu Aston Martin opereerde het team niet alleen onder verschillende namen, vooral onder Lawrence Stroll werd er de voorbije jaren ook fors geïnvesteerd in de F1-fabriek.

“Toen ik terugkeerde naar ’team Silverstone’, want mijn eerste F1-team ooit was Jordan Grand Prix in 1998, ik ken de roots van het team. Toen ik in juli naar de fabriek ging was ik in shock,” vertelt Pedro de la Rosa.

“Ik was in shock door de transformatie die ze ondergaan hebben, de investeringen die gemaakt zijn in de nieuwe fabriek en de windtunnel. Maar nog belangrijker in de ambitie van de teamleden en de mensen die ik ontmoet heb.”

“Ik was echt geraakt door wat ik zag. Het was toen ook dat ik tegen mezelf zei, wauw, het zou geweldig zijn om bij Aston Martin betrokken te zijn. In mezelf groeide het gevoel dat dit de juiste plaats was, het juiste team.”

“Gelukkig kwam er ook interesse vanwege Aston Martin want het gebeurt vaak dat de liefde niet langs twee kanten komt. Maar dat was deze keer wel het geval.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022