Haas: “Mick Schumacher heeft geprofiteerd van terugkeer Kevin Magnussen”

Haas F1 team
Haas F1 team

Volgens Ayao Komatsu, ’trackside engineering director’ bij het Haas F1 team, heeft Mick Schumacher geprofiteerd van de terugkeer van Kevin Magnussen bij het team.

Voor Mick Schumacher is het tot dusver een seizoen van vallen en opstaan geweest. Tijdens het begin van het seizoen crashte Schumacher enkele keren erg zwaar, waarna hij bakken kritiek over zich heen kreeg. Schumacher wist echter terug op te staan en terug te vechten want hij behaalde dit seizoen enkele puntenfinishes en dus zijn eerste F1-punten.

Schumacher had dit seizoen met Kevin Magnussen een nieuwe teamgenoot maar volgens Ayao Komatsu had de Deen een positief effect op Mick Schumacher.

“Redelijk veel,” antwoordt Ayao Komatsu toen hem gevraagd werd wat voor positief effect Magnussen op Mick Schumacher had. “Toen Kevin tijdens de tests terugkeerde in de wagen was hij een andere persoon dan twee jaar geleden.”

“Hij is erg open en koestert de uitdaging. Hij is ook erg open wat betreft het delen van informatie. Mick heeft redelijk veel geprofiteerd van het hebben van Magnussen als referentie.”

Magnussen heeft ondertussen al zekerheid over een racezitje bij Haas in 2023 maar voor Mick Schumacher blijft het bang afwachten of hij volgend jaar op de F1-startgrid zal staan.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022