“De wereldtitel van Max Verstappen is nog maar eens een erkenning voor de genialiteit van Adrian Newey”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens tweevoudig wereldkampioen Mika Häkkinen is de wereldtitel van Max Verstappen nog maar eens het bewijs van het briljante leiderschap van topontwerper Adrian Newey.

Het team onder leiding van Adrian Newey bij Red Bull heeft ervoor gezorgd dat Max Verstappen als het ware op een ander niveau aan het werk was dan de concurrentie. Buiten wat betrouwbaarheidsproblemen aan het begin van het seizoen was de RB18 een schot in de roos als aanpassing aan de nieuwe reglementen die sinds dit jaar van kracht zijn in de F1.

Mika Hakkinen werkte bij McLaren ook samen met Newey en hij prijst de Brit voor zijn aandeel in de titel.

“Ik ben erg blij voor Red Bulls technische baas Adrian Newey,” schreef de Fin in zijn column voor Unibet. “Dankzij zijn werk bij McLaren had ik geweldige auto’s waarmee ik mijn beide wereldtitels won en hij wint al die jaren later nog steeds bij Red Bull.”

“Hij is echt de meest succesvolle ontwerper in de geschiedenis van de F1, en hoewel ik weet dat hij een geweldig team van ontwerpingenieurs heeft die met hem samenwerken, is zijn technisch leiderschap gewoon briljant.”

“Zelfs tijdens de dominante jaren van Mercedes bleef Red Bull competitief en het is geweldig om te zien hoe Adrian’s team dit jaar profiteert van de nieuwe reglementen om opnieuw een titel te winnen. Felicitaties aan hem.”

Maar Hakkinen was net zo goed onder de indruk van Max Verstappen zelf die dit jaar op dominante wijze de wereldtitel veroverde en de race in Suzuka vormde daar geen uitzondering op.

“Zijn racestart was ongelooflijk, want het leek erop dat Charles de leiding had genomen, maar Max heeft zoveel vertrouwen en hield stand.”

“Je kunt die buitenste lijn in de eerste bocht op nat wegdek gebruiken. Het is typerend voor wat een kartracer kan doen, en Max gebruikte al zijn ervaring om de controle over te nemen en Charles op achterstand te zetten.

“Vanaf dat moment was hij een klasse apart, hij had de auto echt onder comtrole.”

“Om met zevenentwintig seconden te winnen na zo’n korte race was briljant. Max zijn twaalfde overwinning van het jaar toont aan hoezeer hij het wereldkampioenschap van dit jaar verdient, hij domineerde.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022