Mario Andretti rijdt in een moderne F1-bolide: “Net als een afspraakje met een 25-jarig meisje”

Zak Brown - Twitter
Zak Brown - Twitter

Levende autosportlegende Mario Andretti komt dit weekend in actie met een moderne F1-bolide van McLaren en de wereldkampioen van 1978 kijkt er alvast naar uit.

Op het circuit van Laguna Seca zal de ondertussen tweeëntachtigjarige Mario Andretti een demo geven in een moderne Formule 1-bolide van McLaren. Het verhaal begon twee jaar geleden in Goodwood toen Andretti eens plaats mocht nemen in een moderne McLaren F1-bolide.

“Het was geweldig,” aldus Andretti tegenover ‘Road & Track’. “Ik vertelde aan Zak Brown dat ik die auto wel eens aan de tand wou voelen en hij antwoordde: ‘Ik ga dat voor je mogelijk maken.’”

“Daarna werd er nog wat gegrapt over wanneer we elkaar zouden terugzien, en toen in Miami, zei hij het weer bij Martin Brundle voor de ogen van de hele wereld. Dus ik denk dat het nu menens is”

“Dus heeft Zak dit weekend op poten gezet. Ik heb een paar sessies. Hij heeft me verteld dat het een bolide uit het hybride-tijdperk zal zijn, waarschijnlijk van 2014 of zo. Ik wil die hybride-power voelen, de auto voelen. Je kan er wat mee spelen maar je moet hem wel in een stuk terug brengen!”

Andretti heeft er alvast alle vertrouwen in dat hij de McLaren de baas zal kunnen, ondanks het feit dat hij de autosport al een tijdje vaarwel heeft gezegd.

“Ik heb wat tests gedaan voor Michael waar veel mensen geen weet van hebben en de Indy-wagens hebben in principe hetzelfde type stuur waarbij je de koppeling bedient en zo. Dus dat is geen probleem.”

“Het is veel gemakkelijker dan proberen een zesversnellingsbak te bedienen; je hebt geen idee hoeveel gemakkelijker dit is. Je neemt je hand nooit van het stuur, wat volgens mij helpt. Vooral bij hard remmen en indraaien en zo. Dat is de ultieme manier van racen. Daar hou ik van.”

De voormalige wereldkampioen heeft gedurende zijn carrière met alles gereden wat los en vast zat en daarna racete hij nog wel eens met een van zijn oude bolides maar dit is toch iets helemaal anders.

“Racen met een van je oude bolides is net als uitgaan met een oude vriendin,” aldus Andretti. “Dit is meer als een date met een meisje van vijfentwintig jaar. Ik heb het nog nooit gedaan maar ik ben bereid om het te ervaren in deze auto,” sluit Andretti af met een kwinkslag.

 
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022