Nyck de Vries past stoeltje in AlphaTauri-fabriek: “Hij wordt de leider van het team”

AlphaTauri F1 team
AlphaTauri F1 team

De Nederlander Nyck de Vries is duidelijk al volop bezig met het voorbereiden van zijn eerste seizoen in de Formule 1. Zo bracht bij een bezoek aan de fabriek van AlphaTauri en paste hij een stoeltje voor de F1-bolide.

Als voormalig kampioen in de Formule 2 en Formule E beschikt Nyck de Vries over heel wat ervaring. Daarnaast reed hij dit seizoen ook al met verschillende F1-bolides maar het zou uiteraard ideaal zijn indien de Vries dit seizoen nog zou kunnen testen voor AlphaTauri.

Mogelijk komt hij dit seizoen nog in actie tijdens een oefensessie op vrijdag of tijdens de Young Driver test in Abu Dhabi. tijdens zijn bezoek aan de fabriek van AlphaTauri een stoeltje passen was dan ook geen overbodige luxe.

“Momenteel staat het niet op de planning dat we een eerste oefensessie met Nyck doen, ik denk dat we nog een F1-sessie met Liam Lawson doen in Amerika of Mexico,” aldus AlphaTauri-teambaas Franz Tost.

Opvallend zijn ook de lovende woorden van Helmut Marko die in Nyck de Vries zelfs een ‘inspirator’ ziet voor Yuki Tsunoda die volgend jaar aan zijn derde seizoen bij AlphaTauri begint.

“Yuki is nog jong en heeft op technisch vlak niet die ervaring dus Nyck kan het team leiden,” aldus Marko volgens ‘Motorsport.com’.

“We zullen zien hoe het volgend jaar verloopt maar op basis van zijn ervaring en persoonlijkheid zou Nyck de leider in het team moeten zijn.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022