Jacques Villeneuve: “Ik begrijp de commotie maar Suzuka is altijd al gevaarlijk geweest”

F1 - Twitter
F1 - Twitter

Volgens Jacques Villeneuve is het begrijpelijk dat er tijdens de GP van Japan veel commotie was over het incident met de takelwagen en Pierre Gasly. Daarnaast laat Villeneuve ook verstaan dat de ‘knik’ waar Carlos Sainz spinde altijd al gevaarlijk is geweest en dat daaraan iets moet veranderd worden.

“Ik heb die knik altijd gevaarlijk gevonden, al sinds ik er in de F3 geracet heb,” schreef Villeneuve in zijn column voor ‘Formule1.nl’. “Onder droge omstandigheden is het zoals een recht stuk, je kan er makkelijk volgas gaan. Maar in de regen wordt het tricky, het is een smalle knik met een bandenmuur langs de buitenkant.”

“Een impact met vangrails of een muur zou daar een betere optie zijn, de wagen spint en glijdt verder, dat zou oké zijn. Sainz ging niet zo enorm snel maar hij reed spreekwoordelijk op ijs.”

Villeneuve kwam in zijn column ook terug op het incident met de takelwagen die op de baan reed om de wagen van Carlos Sainz weg te doen.

“Ik begrijp absoluut de commotie die rond die situatie is ontstaan waarbij Pierre Gasly die takelwagen passeerde,” aldus Villeneuve.

“Strikt genomen wordt het toegestaan door de regels, zeker nadat de race geneutraliseerd werd. Onder droge omstandigheden zou er niemand iets van maken, in de regen is het echter een ander verhaal. Dan zou zoiets echt niet mogen gebeuren.”

“Je kan niet altijd goed zien waar je rijdt, er zijn misschien wagens die rondrijden met schade aan de ophanging, remmen of een lekke band.”

“Zelfs tegen lage snelheid kan een aanrijding met zo’n takelwagen zeer gevaarlijk zijn. De emoties liepen hoog op, wat logisch is gezien wat er met Jules Bianchi is gebeurd.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022