“Adrian Newey verlaat Red Bull aan het einde van het seizoen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Er zijn steeds meer berichten dat ontwerper Adrian Newey aan het einde van dit F1-seizoen Red Bull Racing gaat verlaten. Daarmee zou een opmerkelijk einde komen aan een jarenlange samenwerking, onduidelijk is ook of Newey aan de slag zou gaan bij een concurrerend team.

Al geruime tijd deden er geruchten de ronde dat Adrian Newey het Red Bull Racing team zou gaan verlaten. De voorbije jaren scheelde enkele keren zelfs niet veel of Newey had al een overstap gemaakt. De voorbije maanden namen de geruchten over een vertrek van Newey opnieuw toe, vooral te midden de onrust die er bij Red Bull ontstond naar aanleiding van de ‘zaak Christian Horner’.

Volgens ‘Auto Motor und Sport’ zal Adrian Newey op korte termijn bekendmaken dat hij het Red Bull Racing team zal verlaten. Mocht het nieuws officieel worden is het vooral de vraag of Newey de Formule 1 definitief de rug toekeert of een overstap maakt naar een concurrerend F1-team.

Aston Martin zou reeds Adrian Newey benaderd hebben en ook Ferrari ondernam al meermaals een poging om Adrian Newey de overstap te laten maken (Christian Horner onthult: “Het scheelde een half uur of Adrian Newey had bij Ferrari getekend”). Bij Ferrari zullen ze bij de aankondiging van een afscheid van Newey de topontwerper een nieuw lucratief contractvoorstel doen.

Adrian Newey zou aan het Red Bull-management reeds meegedeeld hebben dat hij Red Bull wil verlaten. Het zou nu enkel nog wachten zijn op een officiële aankondiging.