Andretti: “Als de F1 bloed wil, dan ik ben er klaar voor!”

Mario Andretti - Instagram
Mario Andretti - Instagram

Mario Andretti blijft zijn ongenoegen uiten nadat de Formule 1 Andretti Global een deelname weigerde aan het wereldkampioenschap.

Volgens de Formule 1 zou een deelname van Andretti geen toegevoegde waarde betekenen aan het wereldkampioenschap en dat is bij Mario Andretti in het verkeerde keelgat geschoten. Dat liet hij nog maar eens blijken in een gesprek met ‘AP’ afgelopen weekend in Long Beach.

“Ik was eigenlijk beledigd,” gaf hij toe. “Ik denk niet dat we dat verdienden, om eerlijk te zijn.”

“Het is een grote investering in de competitie en je zou denken dat ze daar blij mee zouden zijn,” vervolgde hij. “Zelfs de waarde van de competitie is meer waard met elf teams dan met tien, dus ik weet het niet. Vertel ons wat er echt mis is.”

Het stuitte hem ook voor de borst dat General Motors niet aanvaard werd als motorenpartner voor het team terwijl de Formule 1 nadien wel probeerde om de Amerikaanse autogigant te strikken zonder Andretti.

“Dat is nog eens een beledigende uitspraak,” zei Andretti. “Wij zijn degenen die het hebben uitgewerkt, en GM zei het keer op keer, ‘Andretti of niets’, en toen probeerde F1 het nog steeds.

“Er is een onderstroom die ik eerlijk gezegd niet begrijp”, gaf hij toe. “Maar als ze bloed willen, wel, dan ben ik er klaar voor.”

Volgend weekend gaan de gesprekken met het Formula One Management (FOM) verder tijdens de GP in Miami en de wereldkampioen van 1979 hoopt dat ze deze keer wel serieus genomen worden.

“We hebben maar één vergadering met hen gehad,” zei hij. “Dat is een probleem, we hebben er niet genoeg gehad. Daarom ben ik erg blij met onze volgende ontmoeting.” 

“Weet je… laten we gaan zitten. Er zijn onderweg wat kansen gemist, maar we moeten vooruit kijken, niet terug.” 

“Ik blijf hoopvol omdat we nooit stoppen met hieraan te werken,” voegde hij eraan toe. “Het is duidelijk gemaakt dat ons werk op schema is, en zoals je kunt zien zijn we niet alleen maar aan het praten. We voegen bakstenen en mortel samen. Dat hebben we laten zien met het team dat al een plek heeft in Silverstone.” 

“We proberen te zeggen: ‘We doen alles wat je van ons vraagt. We doen alles wat er is. Als je iets bedenkt, vertel het ons dan’, maar ze hebben het ons nog niet verteld, behalve met wat smoesjes als ‘Oh we willen niet dat je binnenkomt, we willen niet dat je in verlegenheid wordt gebracht’.”

“Maar we willen onszelf niet in verlegenheid brengen, en het feit is dat General Motors zo duidelijk heeft gemaakt dat ze enthousiast zijn over dit project. Ze hebben er een langetermijnverplichting en ik weet niet wat we nog meer kunnen doen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print