“Al de F1-teams zullen in 2023 tegen het budgetplafond botsen”

Haas F1 team
Haas F1 team

Volgens Haas-teambaas Guenther Steiner zal zijn team in 2023 het budgetplafond bereiken. Meer zelfs, Steiner verwacht dat al de F1-teams volgend jaar tegen het budgetplafond zullen botsen.

Van het Haas F1 team werd in 2022 bijzonder veel verwacht. Het Amerikaanse team offerde het volledige F1-seizoen in 2021 op om zich volledig te focussen op de ontwikkeling van de wagen in 2022, wanneer een volledig nieuwe generatie F1-bolides werd geïntroduceerd.

Toch konden die hooggespannen verwachtingen niet ingelost worden. Daarvoor waren volgens teambaas Guenther Steiner enkele redenen, vooral het niet volledig goed begrijpen van de nieuwe wagen. Steiner erkent dat het beter moest.

“Ik vind dat we niet zoals de andere teams gepresteerd hebben. Dat was niet omwille van het geld dit jaar maar door de manier waarop we aan het seizoen begonnen zijn,” aldus Guenther Steiner. “Er mistte iets. Het was up en down, maar de F1 is erg complex. Ik denk dat we leerden waardoor dat kwam.”

Ook al laat Steiner verstaan dat het niet door het geld kwam dat het Haas F1 team wat moeilijker goed wist te presteren, toch verwijst Steiner net naar het geld wat betreft een vermoedelijk betere performance in 2023. Met Moneygram heeft het Haas F1 team er een belangrijke nieuwe titelsponsor bij die het team ertoe zal in staat stellen om maximaal geld uit te geven en in de buurt van het budgetplafond van 135 miljoen dollar te komen.

“Volgend jaar zullen we het budgetplafond bereiken en ik heb er redelijk wat vertrouwen in dat we de volgende stap kunnen zetten, op technisch vlak en als team. We gaan kunnen wat de andere teams al langer kunnen. Ik denk dat niet alleen wij maar dat ook al de andere teams het budgetplafond zullen bereiken.”

Het budgetplafond zal er volgens Steiner voor zorgen dat alles veel dichter bij elkaar komt en de strijd dus intenser zal worden. Afwachten of het Haas F1 team volgend jaar inderdaad een belangrijke stap vooruit zal kunnen zetten.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print