Alex Albon: “Williams zou een lichaamsdeel afgestaan hebben voor de zevende plaats in het kampioenschap”

Williams F1 team
Williams F1 team

Volgens Alex Albon beleeft Williams momenteel een F1-seizoen waarvan het op voorhand alleen maar had kunnen dromen. Na zich jarenlang helemaal achteraan het constructeurskampioenschap te bevinden staat Williams momenteel immers op de zevende plaats.

Williams slaagde er dit seizoen, dankzij de puntenfinishes van Alex Albon, er nu al in om meer punten te behalen dan vorig jaar. Na een ietwat deprimerend eerste seizoen met de nieuwe generatie F1-bolides is er nu dus wel degelijk een belangrijke stap vooruit gezet, dit tot grote tevredenheid van iedereen bij Williams.

“Om eerlijk te zijn, het is tot nu toe een zeer goed jaar voor ons,” vertelde Alex Albon voorafgaand aan de zomerpauze tijdens het raceweekend in BelgiĆ«. “Ik wil niet al te veel zeggen maar het voelt dat we tussen de eerste race in Bahrein en nu geweldige vooruitgang geboekt hebben. Misschien niet zoveel als de McLarens maar het gaat voor ons wel de juiste richting uit.”

“We staan momenteel zevende in het kampioenschap bij de constructeurs. Mocht je iemand van het team dat aan het begin van het jaar verteld hebben, ze zouden er een lichaamsdeel voor afgestaan hebben, dus ja het gaat goed.”

“Uiteraard moeten we ons blijven focussen en blijven doorgaan. Maar ik ben er zeker van dat we als team kunnen genieten van de zomerpauze en vervolgens vol energie aan de tweede seizoenshelft kunnen beginnen.”