Ferrari-teambaas Frederic Vasseur: “Ik zal ieder raceweekend met Lewis Hamilton praten”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton heeft nog steeds geen contract bij Mercedes. Ook al lijken Hamilton en Mercedes met elkaar door te zullen gaan, toch zet ook Ferrari-teambaas Frederic Vasseur de deur op een kier voor Hamilton.

Hamilton werd in het verleden al vaker gelinkt aan een mogelijke overstap naar Ferrari maar echt concrete gesprekken lijken er nooit echt te zijn gevoerd. Huidig teambaas Frederic Vasseur laat verstaan dat hij toch in gesprek gaat met Lewis Hamilton, al is hij tegelijkertijd ook tevreden over zijn huidig rijdersduo.

“Ik zal iedere grand prix met hem praten,” aldus Vasseur tegenover het Italiaanse ‘La Gazzetta dello Sport’. “Ik wil hem echter niet vergelijken met onze rijders, dat heeft geen zin. Maar een bijdrage van zo’n toprijder, niet alleen wat betreft het rijden met de wagen maar ook op technisch en strategisch vlak en de hulp voor de engineers.”

“Wanneer je dan een rijder zoals Hamilton, Verstappen of Leclerc hebt dan maakt dat alles eenvoudiger.”

Voorlopig ziet het er echter niet meteen naar uit dat Hamilton op korte termijn voor Ferrari zal rijden. Maar zeg uiteraard nooit nooit.