Alex Zanardi verlaat ziekenhuis na zwaar handbike-ongeval

Voormalig F1-piloot Alex Zanardi heeft vandaag het ziekenhuis in Siena, waar hij na zijn zwaar handbike-ongeval een maand verbleef, verlaten. Zanardi werd overgebracht naar een neurologisch revalidatiecentrum.


Alex Zanardi raakte een maand geleden tijdens een handbikewedstrijd ten voordele voor slachtoffers van het coronavirus COVID-19 betrokken bij een zwaar ongeval. De Italiaan kwam met zijn handbike langs de verkeerde kant van de baan terecht en raakte betrokken bij een ernstige aanrijding met een vrachtwagen.

Zanardi werd vervolgens meermaals geopereerd en verbleef erg lange tijd in een kunstmatige coma. Even werd er voor zijn leven gevreesd maar Zanardi, die beide benen verloor tijdens een zware crash tijdens een IndyCar-race op de Duitse Lausitzring, bewees eens te meer dat hij een enorme vechter is.

“Na vijf weken in ons ziekenhuis is Zanardi zijn toestand nu stabiel genoeg om de verplaatsing naar een neurologisch centrum te maken,” aldus Valtere Giovannini, algemeen directeur van het ziekenhuis in Siena.

De strijd is echter nog niet gestreden want in het neurologisch revalidatiecentrum wacht de 53-jarige Zanardi nu een verdere revalidatiestrijd, een strijd die hij ook na zijn zware IndyCar-crash moest leveren.

Nadat Zanardi door de zware crash beide benen verloor bewees de Italiaan een ongelooflijke strijder te zijn. Zanardi racete vervolgens in aangepaste wagens en behaalde zelfs twee keer goud tijdens de Paralympische Spelen in Londen in 2012 en twee keer goud op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print