Racing Point: “De andere teams hebben de kans gemist om de F1-kampioen te kopiëren”

Volgens Racing Point-teambaas Otmar Szafnauer hebben de andere teams een unieke kans laten liggen om de F1-bolide van Mercedes te kopiëren.


“Het antwoord is ja,” zei Otmar Szafnauer tegenover ‘Motorsport.com’ wanneer hem de vraag wordt gesteld of de andere teams hun ontwerpfilosofie fout zit. “Maar wat wij deden was niet zonder risico.”

Racing Point baseerde het ontwerp van haar RP20 naar eigen zeggen op de ervaring die het in 2019 had opgedaan met verschillende onderdelen die het van Mercedes kocht alsook op heel wat foto’s die het van de Mercedes W10 uit 2019 heeft genomen.

Het uiteindelijke resultaat tijdens de eerste races van het nieuwe F1-seizoen overtreft naar eigen zeggen de verwachtingen. In het begin verliep alles naar eigen zeggen echter zeer moeizaam.

“We wisten niet dat wat we deden dit niveau zou halen. Er was een groot risico dat we een stap achteruit zouden zetten,” aldus Szafnauer.

“Om eerlijk te zijn, toen we begonnen met de ontwikkeling in de windtunnel, met de ideeën die we door de foto’s hadden, hebben we een enorme stap achteruit gezet. Ik bedoel echt ongelooflijk.”

Het nieuwe concept dat Racing point hanteerde zorgde er dan ook voor dat de eerste resultaten enorm tegenvielen. Volgens Szafnauer heeft vervolgens het eigen harde werk geleid tot de mooie resultaten die Racing Point boekt.

“We waren in het begin plots seconden trager per ronde. Het was door middel van wat we zelf leerden via CFD en de windtunnel dat we onze ontwerpen aanpasten en vervolgens opnieuw aanpasten. Daardoor zijn we geraakt waar we ons nu bevinden.”

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}