Lewis Hamilton haalt uit naar Mario Andretti en Jackie Stewart: “Ze negeren het probleem”

Lewis Hamilton is niet gediend van de uitlatingen van Mario Andretti en Sir Jackie Stewart. De twee F1-legendes stelden dat er geen racisme is in de motorsport en dat je kansen krijgt op basis van talent, waarvan Lewis Hamilton zelf het voorbeeld is.


Mario Andretti en Sir Jackie Stewart gaven eerder deze week wat tegengas aan Lewis Hamilton door te stellen dat hij met zijn acties rond racisme een probleem creëert dat er eigenlijk niet is.

Dat is niet naar de zin van de zesvoudig F1-kampioen en hij reageert via Instagram op de uitlatingen van Andretti en noemt in een adem ook Jackie Stewart.

“Ik ben teleurgesteld maar het is helaas een realiteit dat de oudere generatie, die nog steeds een mening heeft, het probleem niet wil zien of erkennen dat het er is,” aldus Hamilton.

“Dit is niet meer of niet minder dan het negeren van het probleem maar het zal mij niet tegenhouden om te blijven vechten voor verandering.”

“Het is nooit te laat om te leren en ik hoop dat deze man, voor wie ik altijd heel veel respect heb gehad, de tijd neemt om zichzelf terug op te voeden.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner