Alfa Romeo onthult deadline voor rijdersduo 2022: Bottas en Schumacher als kanshebbers?

Alfa Romeo Racing
Alfa Romeo Racing

Ook bij Alfa Romeo blijft het wachten op de bekendmaking van het rijdersduo voor volgend seizoen. In afwachting van de bekendmaking weten we al wel tegen wanneer de beslissing zal genomen worden.

Momenteel bestaat het rijdersduo voor Alfa Romeo nog uit Antonio Giovinazzi en Kimi Raikkonen. Is de Fin bezig aan zijn laatste races voor zijn F1-pensioen of zien we de Fin ook volgend jaar nog voor Alfa Romeo racen?

Ook de toekomst van Antonio Giovinazzi is onzeker. De Italiaan is bezig aan een erg sterk seizoen en ziet dat mogelijk beloond door een nieuw contract.

Ondertussen draait de geruchtenmolen echter op volle toeren. Nadat er eerder al speculaties waren over een mogelijke overstap van Mick Schumacher naar Alfa Romeo kwamen daar onlangs ook nog eens de geruchten over Valtteri Bottas bij.

Alfa Romeo-teambaas beseft dat er redelijk wat interesse is in zijn team, zeker nu de overeenkomst met Alfa Romeo verlengd is. Het is echter nog even wachten op de bekendmaking van het rijdersduo.

“Ik beslis niet alleen,” aldus Vasseur tegenover het Zwitserse ‘Blick’. “Het hele bedrijf beslist. We zullen tegen september weten wie er voor ons zal rijden.”