“In mijn tijd zou Max Verstappen na zo’n crash dood geweest zijn”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens drievoudig F1-kampioen Jackie Stewart nemen de huidige generatie F1-piloten te veel risico’s omdat ze weten dat de sport momenteel veel veiliger is en omdat er ook veel meer uitloopstroken dan vroeger zijn.

Stewart verwijst onder andere naar het incident tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton tijdens de openingsronde van de GP van Groot-Brittannië. Daarbij tikte Hamilton Verstappen aan en crashte de Nederlander bijzonder hard in de bandenmuur.

“Lewis zijn incident met Verstappen in Silverstone was verontrustend voor mij,” vertelde Jackie Stewart tegenover ‘TalkSPORT Breakfast‘.

“Eerlijk gezegd, als het in mijn tijd was gebeurd dan zou Max Verstappen er niet meer geweest zijn.”

“Het racen is zoveel veiliger geworden, de uitloopstroken zijn zo groot, net als de muur waarin hij met enorm veel g-krachten terechtkwam.”

Verstappen kreeg tijdens de crash 51G te verwerken, ofwel 51 keer zijn eigen lichaamsgewicht. Desondanks stapte Max Verstappen zonder zware verwondingen uit zijn Red Bull F1-bolide die tot schroot werd herleid. Niet alleen de wagens maar de circuits zijn volgens Stewart dan ook vele veiliger dan vroeger geworden.

“Ik denk dat het mooi aantoont wat Silverstone allemaal heeft gedaan om het circuit veiliger te maken,” aldus Stewart die meent dat de rijders daardoor ook veel meer risico’s nemen.

“De rijders veroorloven zich echter meer dan vroeger omdat het vandaag de dag niet zo zwaar meer wordt afgestraft. Nu is het ‘veilig’ en ik denk dat er te veel risico’s worden genomen.”

“De eerste ronden van de race in Silverstone waren daar een mooi voorbeeld van want volgens mij waren Verstappen en Hamilton te veel risico’s aan het nemen , zeker als je weet dat het nog maar het begin van de race was.”

“Zoiets moet aangepakt worden en jammer genoeg is daarvoor soms grote actie of soms zelfs iemand die het leven laat voor nodig alvorens ze het echt begrijpen.”

F1 – Twitter
F1 – Twitter
Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print