Sebastian Vettel over eerste seizoenshelft bij Aston Martin: “Teleurstellend maar geen drama”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Zomerpauze in de Formule 1, tijd om terug te blikken op de eerste seizoenhelft en voor sommige rijders zoals Sebastian Vettel ook een eerste seizoenshelft bij een nieuw team.

Na de erg sterke performance van vorig jaar werd het Racing Point F1 team omgevormd naar het Aston Martin fabrieksteam. Daarmee stegen niet alleen de verwachtingen, de renstal trok ook viervoudig F1-kampioen Sebastian Vettel aan om die verwachtingen te helpen inlossen.

In zijn terugblik op de eerste seizoenshelft geeft Vettel toe dat de hoge verwachtingen niet ingelost werden, ook al behaalde Vettel aanvankelijk tegen alle verwachtingen in een tweede plaats in Hongarije, een podiumplaats die terug afgenomen werd door een diskwalificatie en waarvan de beroepsprocedure nog loopt.

“Ik denk dat we in het begin meer hadden verwacht,” vertelt Vettel tegenover ‘Motorsport-Total.com’. “Vervolgens had ik wat meer tijd nodig en gingen de dingen niet zoals ik wenste.”

“Uiteraard hebben we de voorbije races geen goede resultaten behaald maar ik denk dat we ons nu veel comfortabeler voelen dan aan het begin van het seizoen.”

Aston Martin staat momenteel zevende in het constructeurskampioenschap en dat is volgens Vettel een juiste weergave van de krachtsverhoudingen.

“Het middenveld zit zeer dicht op elkaar en als alles normaal verloopt dan bevinden we ons achteraan het middenveld,” vat Vettel de harde realiteit goed samen.

“Als we boven ons gemiddelde presteren dan bevinden we ons in het midden of zelfs mee vooraan zoals in Baku.”

Ondanks de teleurstelling die er overheerst is de eerste seizoenshelft zeker niet dramatisch verlopen voor Vettel. De viervoudig wereldkampioen lijkt binnen de omgeving van Aston Martin herboren en dat doet het beste vermoeden voor de tweede helft van het seizoen.