Williams: “Niet alleen geld zal ons rijdersduo in 2022 bepalen”

Williams F1 team
Williams F1 team

Het Williams F1 team bevindt zich momenteel in een financieel gezondere situatie dan de voorbije jaren. Daardoor heeft het nu in tegenstelling tot de voorbije jaren de luxe om niet puur voor ‘paydrivers’ te gaan.

George Russell wordt geruggesteund door Mercedes dat eveneens motorleverancier van Williams is maar Nicholas Latifi heeft zijn racezitje bij Williams grotendeels te danken aan het geld van sponsor Sofina, dat dan weer gerund wordt door zijn vader.

Met het oog op het cruciale F1-seizoen 2022 ziet het er naar uit dat Williams in tegenstelling tot de voorbije jaren veel minder de markt van de zogenaamde ‘paydrivers’ zal moeten opzoeken om te overleven. Dat heeft het te danken aan haar nieuwe eigenaar Dorilton Capital dat een serieuze financiële injectie in het team heeft gedaan.

“Ik denk dat we ons bij Williams nu in een positie bevinden waarin we volledig zelfstandig over de rijders kunnen beslissen,” aldus Williams CEO Jost Capito.

“We hebben een plan voor de lange termijn waarmee we willen terugkeren naar de top en we moeten rijders kiezen die in dat plan passen.”

“We denken er gewoon over na. Uiteraard zijn er veel mensen met ons in gesprek maar de beslissing is aan ons.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner