Guenther Steiner: “Mick Schumacher? De vuile was hang ik niet buiten!”

Haas F1 team
Haas F1 team

Haas F1-teambaas heeft gereageerd op uitlatingen die hij zou gedaan hebben over Mick Schumacher. Volgens sommigen zou hij Schumacher te fel publiekelijk bekritiseerd hebben maar Steiner is een andere mening toegedaan, hij is van mening dat ze bij Haas de ‘vuile was’ intern wel zullen bespreken.

Tijdens het raceweekend in Hongarije liet Steiner verstaan dat er dit seizoen al te vaak crashes in zijn team hadden plaatsgevonden en hij haalde daarbij het voorbeeld van Mick Schumacher zijn crash tijdens de derde oefensessie op de Hungaroring aan. Daardoor kon Schumacher zelfs niet deelnemen aan de kwalificatie.

“Mick had de voorbije vijf races enkele serieuze crashes. Deze ongelukken zijn redelijk hevig. Het is overbodig en kost ons enorm veel geld,” zei een gefrustreerd Steiner na de crash van Schumacher in Hongarije.

Ralf Schumacher, de nonkel van Mick, uitte vervolgens kritiek op de uitlatingen van Steiner die volgens hem publiekelijk zo’n dingen niet hoort te zeggen. Steiner reageerde ondertussen op het commentaar van Ralf Schumacher.

“Ik doe de dingen zoals ik ze doe,” vertelde Steiner tegenover ‘Motorsport.com’. “Ik doe de dingen zoals ik denk dat ze juist zijn. Ik heb niet op een slechte manier over Mick gesproken. Ik zei gewoon dat het te veel werd.”

“Er zijn recent heel wat incidenten geweest. Onnodig, ze helpen niemand vooruit, dat is het enige dat ik gezegd heb. Maar opnieuw, ik run mijn teams zoals ik het wil.”

“Ik zou publiekelijk geen kritiek uiten. Zoiets doe je niet. Je bespreekt zo’n dingen intern. De vuile was wordt intern gedaan.”