Alguersuari: “Startpositie maakt me niets uit”

Na drie keer op rij Q2 niet te hebben gehaald, maar vervolgens wel telkens in de punten te zijn gefinished, is het voor Jaime Alguersuari van geen belang meer op welke positie hij tijdens de komende Grote Prijs van Duitsland, die verreden wordt op de Nürburgring, van start mag gaan. Dat staat te lezen op f1today.
Tegenover Radio Nacional de Espana vertelde Alguersuari dat hij het niet erg zou vinden mocht hij het tweede kwalificatiegedeelte in Duitsland niet halen. Daardoor spaar je tijdens de kwalificaties banden, die je bijgevolg kunt gebruiken tijdens de race. Zowel in Montreal, Valencia als in Silverstone pakte dat voor de rijder van Toro Rosso goed uit. Daar haalde hij Q2 niet, maar hij finishte wel telkens in de punten.

“Ik wordt liever achttiende tijdens de kwalificaties, want zo bespaar ik een set banden”, zegt Alguersuari. “Ik presteer liever minder goed tijdens de kwalificaties, omdat ik dan beroep kan doen op een goede auto tijdens de race en zo punten kan scoren.”

Alguersuari doet het in het rijderskampioenschap vooralsnog twee plaatsen beter dan zijn Zwitserse teamgenoot Sébastien Buemi. Eén van deze twee rijders moet volgend jaar wellicht afstand doen van een racezitje bij Toro Rosso, aangezien Daniel Ricciardo wellicht volgend seizoen zijn opwachting zal maken bij het zusterteam van Red Bull.

door: Michaël Oosterlinck
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print