Alonso 5 plaatsen achteruit en geen constructeurspunten voor Mclaren

De stewards van de Grote Prijs van Hongarije hebben beslist dat Fernando Alonso zijn pole positie verliest en pas vanaf een 6e plek mag starten.

Ook het Mclaren team ontsnapt niet aan een straf. Ongeacht het resultaat vandaag zullen ze geen punten krijgen voor het constructeurswereldkampioenschap.

De stewards besliste dit nadat ze verschillende leden van het team ondervroegen en de radio communicatie van de kwalificatie onderzochten. De raceleiding was niet tevreden met de uitleg die de teamleden over het incident gaven.

Een statement van de FIA zei het volgende:

De commissarissen beslisten dat Alonso een andere rijder,Hamilton, onnodig ophield en dat hij is gestraft met 5 plaatsen op de grid. Het gedrag van het team aan het einde van de kwalificatie wordt als schadelijk voor de competitie en de motorsport gezien.

Mclaren heeft ondertussen al klacht ingediend tegen de beslissing. Dit beroep gaat enkel over het verliezen van constructeurspunten en zal pas na de race behandelt worden. De punten van vandaag zijn dus onder voorbehoud.

Discussieer mee over deze straf en de GP van Hongarije op ons forum: http://f1journaal.edpnet.be/phpBB2/viewtopic.php?p=143283#143283

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print