Alonso bekeek 16u aan onboard-beelden als voorbereiding op 24u van Le Mans

Fernando Alonso bereid zich zo goed mogelijk voor op zijn allereerste 24u van Le Mans. De Spanjaard bekeek onder andere 16u aan onboard-beelden.


Samen met Sebastien Buemi en Kazuki Nakajima zal Alonso op 16 juni met de #8 Toyota TS050 Hybrid aan de start staan van de 24u van Le Mans. De Spanjaard hoopt op die manier een stap dichter te komen bij de zogenaamde ‘Triple Crown’.

Onlangs nam Alonso op het circuit van Spa-Franocrchamps deel aan zijn eerste WEC-race. Alonso won meteen waarmee de Spanjaard liet zien dat hij ook in het WEC aan de top kan meestrijden. De volgende uitdaging die nu echter wacht zijn de legendarische 24u van Le Mans.

Alonso probeert zich zo goed mogelijk voor te bereiden op die endurance-race en daarvoor bekeek Alonso onder andere 16 uur aan onboard-beelden van de #8 Toyota vorig jaar in Le Mans. Vorig jaar reden Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima en Anthony Davidson samen. Die laatste wordt dit jaar dus vervangen door Alonso.

“Ik heb het allemaal bekeken, samen met races uit het verleden, video’s, en het rondje van Kamui Kobayashi vorig jaar tijdens de kwalificatie op het internet,” zei Alonso voorafgaand aan de officiële testdag die vandaag plaatsvindt op het Circuit de la Sarthe.

Alonso hanteert daarmee ongeveer dezelfde systematiek als bij zijn voorbereiding op zijn eerste WEC-race op het circuit van Spa-Francorchamps. Voorafgaand daaraan bekeek Alonso de volledige 6 uur van de WEC-race op Spa-Francorchamps in 2017.

“Ik ben zo goed voorbereid als ik maar kan,” aldus Alonso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen