“Ik denk dat Hamilton eind 2020 de F1 verlaat”

Volgens voormalig F1-piloot David Coulthard zal Lewis Hamilton eind 2020 de Formule 1 vaarwel zeggen.


Lewis Hamilton veroverde al vier wereldtitels in de Formule 1 en staat momenteel aan de leiding in de wk-tussenstand. De Brit en Mercedes zijn echter al maandenlang bezig met het eventueel verlengen van Hamilton zijn contract. Volgens sommigen is het een teken aan de wand, ook al zou de contractverlenging slechts een formaliteit zijn.

Dat Hamilton volgend jaar nog in de Formule 1 aanwezig zal zijn lijkt voor 99 procent zeker. Grote vraag is echter wat daarna zal volgen en mogelijk is dat ook een struikelblok bij de onderhandelingen tussen Hamilton en Mercedes.

Vanaf 2021 zou er een nieuwe concorde-overeenkomst moeten komen en zien we ook ingrijpende reglementswijzigingen. Het is echter maar de vraag of we dan Lewis Hamilton nog in de Formule 1 zullen zien. Volgens voormalig F1-piloot David Coulthard niet.

“Ik denk dat het in zijn achterhoofd meespeelt,” aldus Coulthard gisteren tijdens de Graham Norton Show op ‘BBC Radio 2’. “Ik denk dat hij doorgaat tot en met 2020, wanneer de huidige concorde-overeenkomst eindigt.”

“Dat is de overeenkomst tussen de commerciële rechtenhouder, de FIA en de teams. Het bepaalt hoe de sport eruit ziet en aanvoelt.”

“Ik denk dat Hamilton na 2020 zijn eerste muziekalbum zal uitbrengen, iets waaraan hij nu al erg lang werkt.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022