Alonso: “De titel is nog niet binnen”

Fernando Alonso won vandaag de GP van Zuid-Korea en deed uiteraard een uitstekende zaak in de titelstrijd. De Spanjaard blijft echter met beide voeten op de grond staan.
Alonso, na de GP van Groot-Britannië stond de Spanjaard 47 punten achter in de wk-stand en gaf niemand hem nog een kans. Niemand zou nog een euro hebben ingezet op de Spanjaard maar tegelijkertijd schreeuwde Alonso het uit. Hij en niemand anders zou aan het einde van het seizoen de titel behalen.

Er werd uiteraard enigszins laconiek op gereageerd, maar kijk nu. De Spanjaard staat aan de leiding van het kampioenschap, voor het eerst sinds de openingsrace trouwens. Alonso was een gans seizoen op achtervolgen aangewezen maar nu we de eindfase van het kampioenschap bereiken staat Alonso er het best voor.

De Spanjaard beseft echter als geen ander dat de buit nog niet binnen is en dat alles in de Formule 1 snel kan keren. Zo luid dat hij het uitschreeuwde na afloop van de race in Groot-Brittannië, zo bescheiden is hij nu.

“Er is niet echt iets veranderd. We weten dat met het nieuwe puntensysteem alles op één race tijd kan veranderen. Indien je geen punten behaalt zal je 25 punten verliezen tegenover één van je concurrenten,” zei Alonso na afloop van de GP van Zuid-Korea.

De Spanjaard blijft dan ook bij zijn standpunt dat puntenfinishes en bij voorkeur podiumfinishes een must blijven om de titel te behalen.

“Sebastian en Mark kenden pech, maar alles is nog mogelijk en er zijn nog steeds vier of vijf titelkandidaten. Constant presteren en op het podium eindigen blijft de sleutel tot succes in de strijd voor de titel.”

Alonso bevestigt alvast de opwaartse trend van Ferrari de voorbije races. Benieuwd of de Spanjaard en Ferrari in Brazilië en Abu Dhabi de klus kunnen afmaken.

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print