Alonso gefrustreerd door startincident met Massa

Fernando Alonso reed voor zijn thuispubliek naar de derde plaats en dat was heel wat winder dan hij zelf had gehoopt. De Spanjaard reed in de eerste bocht in de grindbak na een mislukte inhaalpoging op Felipe Massa. Alonso kan het niet verkroppen en vindt dat Massa heel wat schuld treft.

"Ik vond dat ik heel wat voor hem de bocht inging en hij(Massa) dacht daar blijkbaar anders over, waardoor we elkaar raakten," aldus Alonso. "Het was erg gevaarlijk en we mogen blij zijn dat we heelhuids zijn anagekomen.

"We kenden veel geluk want in 99 procent van de gevallen eindigt de race in de eerste bocht. Ik remde laat en vond dat ik voorop lag, maar hij dacht er anders over," voegde Alonso eraan toe.

Massa, die in Maleisië veel kritiek te verwerken kreeg omdat hij in de eerste bocht daar eenvoudig zijn eerste plek verloor, reageerde enigzins gebeten op de uitlatingen van Alonso.

"Het was zeer close. Ik zat langs de binnenkant van de bocht en we gingen  er beiden voor. Ik wilde het niet verliezen zoals ik in Maleisië deed. Ik zat dan ook aan de binnenkant en wou absoluut voorop blijven," zei Massa. "We raakten elkaar maar niet al te hard. Hij wou me naar opzij duwen. Het was een licht contact maar gelukkig gebeurde er niets."

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023