Alonso: “Het zal eerst nog erger worden, pas daarna beter”

Hoewel beide McLarens niet door Q1 geraakten, denkt Fernando Alonso toch dat dit de beste kwalificatie van het seizoen was voor de Britse renstal.
image
De tijd die de Spanjaard liet noteren in Q1 lag slechts 1,2 seconden boven de snelste tijd van Lewis Hamilton in dat kwalificatiegedeelte. Volgens Alonso betekent dit de beste kwalificatie dit seizoen, maar hij geeft tegelijk aan dat er niet te gauw verbetering moet worden verwacht van McLaren.

“Dit is nu eenmaal hoe de zaken er voor staan, en dit zal nog wel een tijdje blijven duren. Ook in Hongarije zal dit gebeuren, in België wordt het nog erger, en mogelijk nog erger in Monza. Zo gaat het nu eenmaal, en het zal waarschijnlijk raar klinken, maar dit is onze beste kwalificatie tot nu toe, omdat we slechts anderhalve seconde achterstand hadden op de leiders, die op dezelfde banden stonden, en dit op het op één na langste circuit op de kalender.”

De tweevoudig wereldkampioen kende tijdens de derde oefensessie een probleem met zijn ERS, maar denkt niet dat hij hoe dan ook beter kon gedaan hebben dan de zeventiende plek, voor teamgenoot Button en beide Manors.

“Na het ERS-probleem van deze morgen hadden we gevonden hoe we de kwalificatie probleemloos konden aanvatten. Met de beperkte tracktijd die we vandaag kregen, en het gebrek aan kennis van de omstandigheden, denk ik dat we het maximum er uit hebben gehaald. Ik sta een paar tienden voor Jenson, maar meer zat er vandaag ook niet in denk ik.”

De Spanjaard weigert echter om nu al de handdoek te gooien, in tegenstelling tot teamgenoot Jenson Button (lees ook: Button: “Hier punten scoren is uitgesloten”).

“Onze eerste ronde was tot nu toe de beste van het hele weekend.”, waarmee Alonso doelt op zijn elfde tijd in het begin van Q1. “Als we ons in het gevecht kunnen mengen, kunnen we nog plezier beleven en proberen om enkele plaatsen goed te maken, ook al hoeven we geen mirakels te verwachten van onze racesnelheid. Ons resultaat van vandaag betekent dat we niet sneller zullen zijn in de race, maar we moeten afwachten wat er morgen gebeurt.” aldus Alonso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer