Button: “Hier punten scoren is uitgesloten”

McLaren heeft nog steeds geen oplossing gevonden voor de problemen die het team uit Woking al het hele seizoen teisteren.
image
Ook in Silverstone gaat het nog steeds niet de goede richting uit voor de Honda-bolides. Jenson Button en Fernando Alonso strijden constant met de Saubers en zelfs met de Manors. Zowel in de eerste als de tweede oefensessie op vrijdag eindigden de McLarens als laatste, en ook tijdens de kwalificaties ging het hen niet voor de wind. Volgens Button waren sommige problemen te verwachten, andere dan weer niet.

“We kregen weinig kans om te rijden, en bepaalde zaken liepen niet zoals we die hadden gepland. Sommige zaken die moesten worden veranderd namen veel meer tijd in beslag dan we hadden verwacht. We merkten wel lichte verbetering met de setup naarmate het einde van de dag naderde, maar er is nog steeds heel wat werk te doen. Op dit moment lijkt het erop dat we niet erg sterk staan op de rechte stukken en de snelle gedeeltes, maar morgen zou beter moeten zijn dankzij nogal wat grote aanpassingen aan de setup.” aldus Button.

Hoewel de Brit beterschap verwacht tijdens de race, denkt hij niet dat McLaren in staat zal zijn om punten te scoren op het circuit van Silverstone, de thuisrace voor Button.

“We zouden niet opgetogen zijn om door te stoten naar Q2, net zoals we dat ook niet zouden zijn indien we de race uitrijden, want we willen natuurlijk zoveel meer dan dat. Momenteel zitten we nog min of meer in één grote testfase, en ik denk dus niet dat we dit weekend kunnen hopen op punten, tenzij er tegen morgen iets speciaals gebeurt, maar dat zou me verbazen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer