Vettel: “Moeilijker dan verwacht”

Ferrari start morgen vanop de derde rij. Het werd verslagen door Mercedes en Williams, waardoor Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel als vijfde en zesde starten. Vettel had in ieder geval meer verwacht.
image
Sebastian Vettel liet via de website van Scuderia Ferrari weten dan hij niet tevreden is over de prestatie van vandaag. Ferrari moest Williams voor zich dulden. Daarnaast werd Vettel voor het eerst in een rechtstreeks duel verslagen door zijn Finse teamgenoot Kimi Räikkönen, die zo een antwoord geeft op alle kritiek van de afgelopen dagen.

“Het was vandaag moeilijker dan verwacht. We zullen onderzoeken waarom het zo moeilijk was, maar vanuit mijn kant verliep het niet goed. Ik wist de juiste balans niet te vinden.”

Vettel was wel tevreden over de race simulaties die op vrijdag werden afgewerkt. “Vandaag was niet onze beste dag. Maar morgen is het een andere dag. We zouden een goede snelheid moeten hebben morgen. Hopelijk wordt het morgen een mooie race.”

De afgelopen races is gebleken dat de Ferrari’s het moeilijk hebben om een Williams voorbij te steken, wanneer de rode bolides eenmaal achter een Williams zijn terecht gekomen. Vettel hoopt dat ze morgen er wel in slagen. “Ik weet dat het moeilijk is om te passeren. Doordat Williams een goede snelheid heeft op de rechte stukken, is het nog extra moeilijk om hen voorbij te gaan. Misschien vinden we nu wel iets om in ons doel te slagen. Maar onze startpositie is niet ideaal. In de laatste sessie van de kwalificatie was geen van beide runs goed. In mijn laatste ronde maakte ik een foutje, maar we waren gewoon niet snel genoeg vandaag.”

Morgen wordt het dus werk aan de winkel voor Vettel, wil de Duitser morgen op het podium eindigen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer