Vettel verslaan laat Raikkonen koud

Kimi Raikkonen voelt geen enkele voldoening nadat hij zijn teamgenoot Sebastian Vettel voor het eerst echt wist te verslaan tijdens de kwalificaties.
image
De Fin eindigde in Canada al voor Vettel, maar toen kende de Duitser een probleem met zijn ERS. Silverstone is de eerste omloop waar Raikkonen in een echt rechtstreeks duel voor de viervoudige wereldkampioen kon eindigen. Iceman geeft echter geen zier om zijn resultaat.

“Ik heb al altijd gezegd dat ik hier geen voldoening uit haal omdat we pas als vijfde en zesde eindigen. Mochten we strijden om de eerste twee plaatsen, dan zou dat wel anders zijn. Anderen denken daar waarschijnlijk anders over, maar voor mij is het gewoon een cijfer. Morgen is er nog de race, waar we toch beter moeten proberen te doen.” zo verklaarde de Fin na afloop van de kwalificaties in Silverstone.

Het leek er even op dat beide Ferrari’s zich zouden kunnen mengen in het gevecht met Mercedes, maar die hoop lag al snel aan diggelen, want Raikkonen en Vettel moeten morgen de Williams-wagens van Felipe Massa en Valtteri Bottas voor zich dulden tijdens de start. Iets wat Raikkonen wel anders had willen zien, al maakt de wereldkampioen van 2007 zich daar op dit moment nog niet al te veel zorgen over.

“Het was niet de makkelijkste kwalificatie om eerlijk te zijn. In zijn geheel gezien konden we het een pak beter hebben aangepakt. In Q2 scheelde het niet zo veel, maar we zijn er uiteindelijk toch door geraakt. Door de winderige omstandigheden was het niet simpel om een perfect rondje eruit te persen. De ene ronde gaat het goed, maar de andere ronde verloopt dan weer helemaal anders.”

“Het hangt allemaal af van de omstandigheden, de layout van het circuit en de beschikbare banden per circuit. Alles kan heel snel veranderen, en hoewel het geen ideale dag was voor ons, maak ik me nog niet te veel zorgen. Dit is blijkbaar één van de plaatsen waar we wat meer moeite hebben dan hen (Williams), maar zij zijn dan ook weer een pak sneller dan de rest, iets wat we dit jaar al wel meer hebben gezien. We vrezen niet dat dit het hele seizoen zal doorgaan, maar we hebben wel wat zaken die we kunnen verbeteren. Ons doel is om hen bij te halen, dus we hebben nog wel wat werk te verrichten.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer