Alonso: “Honda-motor doet ons 2,5 à 3 seconden per ronde verliezen”

Fernando Alonso was na afloop van de kwalificatie opnieuw niet te spreken over de Honda-motor in zijn McLaren. Volgens Alonso verliest hij in zijn McLaren MCL32 meerdere seconden per ronde.

“Ongelooflijk” viel er aan het einde van Alonso zijn Q2-rondje te horen. De Spanjaard liet nog maar eens zijn ongenoegen blijken over de Honda-krachbron. Volgens de Spanjaard verliest McLaren door de Honda-motor op het circuit van Sochi minstens 2,5 seconde per ronde.

“Het is ongelooflijk hoeveel tijd we verliezen op de rechte stukken,” zei Alonso na afloop van zijn kwalificatie. “Ik denk dat we in de eerste sector alleen al zo’n 1,3 seconde verliezen. Er is slechts één bocht in die sector en daarmee ondervinden we geen problemen.”

“Op de rechte stukken verliezen we op dit circuit zo’n 2,5 à 3 seconden. We wisten dat al voordat we naar hier kwamen. Je begint echter aan de kwalificatie en dan wil je uiteraard altijd iets beter presteren.”

Een betere prestatie dan een vijftiende tijd, op ruime afstand van Sebastian Vettel, zat er echter niet in. Toch was Alonso tevreden over zijn prestatie tijdens de kwalificatie. Geslepen als hij is maakte Alonso de vergelijking met Vandoorne zijn prestatie.

“Mijn rondje tijdens Q1 was moeilijk om te herhalen. In Q2 maakte ik enkele fouten maar Q1 was zeer goed,” aldus de Spanjaard. “Ik was met dezelfde wagen zeven tienden sneller dan mijn teamgenoot en dat is iemand die in al zijn categorieën voorafgaand aan de Formule 1 gewonnen heeft. Ik heb dan ook het gevoel dat ik momenteel op mijn allerbeste niveau weet te presteren.”

Alonso vergeet uiteraard bewust te vermelden dat Vandoorne tijdens zijn snelle ronde in Q1 enigszins moest inhouden omdat er een gele vlag was.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print