Vandoorne: “Mijn focus ligt volledig op de race”

Stoffel Vandoorne reed tijdens de kwalificatie voor de GP van Rusland de zeventiende tijd. De kwalificatie was voor Vandoorne op voorhand een maat voor niets want door zijn gridpenalty wist Vandoorne al dat hij waarschijnlijk als laatste zou moeten starten.

“Nadat ik gisteren mijn gridpenalty kreeg voor het verwisselen van enkele onderdelen van de motor opteerden we ervoor om ons meteen te focussen op de race van morgen,” aldus Vandoorne.

Bij McLaren verschoof voor Vandoorne dan ook al snel de focus naar de race, aangezien het resultaat van de kwalificatie toch uitgevaagd zou worden door de gridpenalty. Vandoorne kent het circuit in Sochi redelijk goed en hij hoopt dan ook om een goede race te kunnen rijden.

“We wisten dat we min of meer van achteraan de grid zouden starten. Ons belangrijkste doel was dan ook om te proberen zoveel mogelijk uit de race van morgen te halen. Ook al weten we dat het tijdens de race moeilijk zal zijn om in te halen, ik denk dat er veel kan gebeuren tijdens de race. Ook al wordt het waarschijnlijk een race met slechts één pitstop, het zal een lange namiddag worden waarbij er eventueel enkele safety cars op de baan komen, dat kan in ons voordeel spelen.”

“We hadden reeds verwacht dat het opnieuw een moeilijk raceweekend zou worden. Ik hoop echter dat het morgen een betere dag zal worden, een race waarbij we hopelijk enkele kansen krijgen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022