Bottas: “Ik ben verrast door de snelheid van Ferrari”

Valtteri Bottas slaagde erin om teamgenoot Lewis Hamilton achter zich te houden maar de Fin moest wel beide Ferrari’s voor zich dulden. Bottas is naar eigen zeggen verrast door de snelheid van Ferrari.

Mercedes moest voor de eerste keer dit seizoen de polepositie aan de concurrentie laten. Voor het eerst ook sinds de GP van Rusland op de F1-kalender staat, staat er geen Mercedes als eerste op de startgrid.

Valtteri Bottas, die in Bahrein voor het eerst in zijn F1-carrière een polepositie behaalde, is verrast door de snelheid waarover Ferrari in Rusland beschikt. De Sochi Autodrom was de voorbije jaren immers de ideale speeltuin voor Mercedes, dat met haar krachtige Mercedes-motor steeds de raceweekends in Rusland domineerde.

“Ik denk persoonlijk dat ik zeker en vast verrast ben,” zei Bottas na de kwalificatie. “Als team hadden we ongetwijfeld verwacht dat we hier beter zouden presteren dan in Bahrein. Tot dusver is het echter niet zo goed.”

Bottas hoopt dat Mercedes tijdens de race zal kunnen terugslaan, al zal veel uiteraard afhangen van de racesnelheid waarover Ferrari beschikt en of er eventueel een safety car op de baan komt.

“Ferrari lijkt het beter te doen dan ons. Het is uiteraard een teleurstelling voor ons dat we de polepositie niet hebben. We zijn tegenover gisteren verbeterd. Het was echter niet voldoende voor de polepositie dus we hebben nog wat werk te doen. Morgen is echter een andere dag en een ander verhaal. Het gaat een lange race worden en het valt opnieuw moeilijk te voorspellen hoe alles zal verlopen, alles zit immers bijzonder dicht op elkaar.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer