Alonso hoopt op regen

Fernando Alonso kende gisteren geen al te beste kwalificatie voor de GP van Frankrijk. De Spanjaard geraakte tot in het laatste onderdeel van de kwalificatie maar moest toen na amper één ronder de pits opzoeken door problemen met de versnellingsbak. Alonso start hierdoor pas van de tiende startplaats en zal dus een moeilijke race tegemoet gaan.

Alonso hoopt echter dat de wisselvallige weersomstandigheden uitkomen en het vandaag tijdens de race zal regenen. Dat kan hem immers enigzins helpen om alsnog een goed resultaat neer te zetten vandaag.

"Het is ontgoochelend om niet één ronde te hebben kunnen neerzetten in het laatste deel van de kwalificatie. Maar misschien heb ik op zondag alle geluk aan mijn zijde en hebben de anderen ongeluk. Hey is echter ook veel gevaarlijker om de race vanuit het midden van het rijdersveld te starten, maar misschien regent het," zei Alonso na een teleurstellende kwalificatie.

"Het zal moeilijk worden, maar ik verkies een regenrace. Dat is immers steeds een beetje een loterij en misschien kan ik daarvan profiteren," besloot Alonso.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed