Alonso: “Ik doe alles om de concurrentie om zeep te helpen”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Onlangs raakte bekend dat Fernando Alonso eind dit seizoen de overstap naar Aston Martin zal maken. Aston Martin-teambaas Mike Krack loofde het ‘killer-instinct’ van de Spanjaard die steeds tot het uiterste gaat.

“Ja, zo’n persoon ben ik,” vertelt Alonso tegenover ‘Motorsport.com’ wanneer hem wordt gevraagd naar zijn strijdlust die hem typeert en waarbij hij de zwakke punten van de concurrentie steeds tracht bloot te leggen.

“Ik moet daar volle bak van profiteren. Ik moet alle sterke punten van anderen om zeep helpen. Maar dit doe ik in alles wat ik doe.”

Alonso doet het duidelijk niet alleen in de autosport en de Formule 1 maar in alle sporten die hij beoefent.

“Ik speelde vroeger tennis. Als iemand goed speelde, gaf ik een heel hoge bal. Daarmee breek je hun ritme. Als je met professionals speelt komt de bal altijd hard hun kant op, ze zijn gewend aan dat soort slagen. Maar als je de bal hoog geeft, gaan ze fouten maken, omdat de bal dan juist zacht aankomt.”

Hij mag dan wel de oudste rijder op de F1-startgrid zijn, volgens Alonso helpt zijn ervaring enorm om de nadelen van zijn leeftijd te compenseren.

“Die ervaring helpt op veel manieren,” aldus Alonso. “Het gaat erom dat je je bewust bent van bepaalde dingen, bandenmanagement, pitstops en de manier waarop je monteurs benadert. Ook de manier waarop je een weekend aanpakt.”

Volgens Alonso probeer je als jonge rijder steeds uit ieder moment het uiterste te halen, zelfs tijdens de oefensessie en ga je op veel momenten in de fout terwijl je eigenlijk niet op de limiet moest rijden.

“Niet elke ronde is de laatste ronde. Dit soort fouten maakte ik vroeger, maar dat probeer ik nu te voorkomen. Dat komt alleen maar door ervaring en het maken van fouten,” besluit de tweevoudig F1-kampioen.