De ultieme tips om ideaal voorbereid naar de GP van België te gaan

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Sommige fans gaan al jarenlang naar F1-races, voor anderen is het de allereerste keer dat ze naar een F1-race gaan. Wij van F1journaal.be bundelen alvast enkele handige tips voor een probleemloos en leuk raceweekend in Spa-Francorchamps.

Het is misschien een open deur intrappen maar één van de belangrijkste tips voor een leuke dag op het circuit: vertrek op tijd! Wees erop voorbereid dat er files zullen zijn en volg vooral de aanwijzingen van de lokale politie.

Volg je GPS niet blindelings want in een straal van zo’n 10 kilometer rondom het circuit gelden alternatieve verkeersregels die opgemaakt zijn volgens een speciaal verkeersplan. Waze kan een hulp zijn maar volg vooral de instructies van de organisatie om de juiste parking te vinden alsook vlot opnieuw weg te geraken van het circuit.

Eenmaal aangekomen op het circuit is een goed gevulde rugzak een must, zeker wanneer je niet te veel geld wil uitgeven. Zelf je broodjes, drank of snacks meenemen zorgt ervoor dat je jouw budget enigszins onder controle kan houden. Koop met het uitgespaarde geld liever een t-shirt of petje van je favoriete team of rijder.

Belangrijk om weten is dat er dit jaar een alcoholverbod geldt op het circuit van Spa-Francorchamps (Lees: Spa-Francorchamps verbiedt eigen alcohol en rookfakkels tijdens GP van België). Zelf alcoholische dranken meebrengen mag niet, ter plaatse aankopen wel. Andere dranken meenemen mag maar niet in glazen flessen, blikjes durven ook regelmatig tegengehouden worden. We raden je dan ook om je drinkfles mee te nemen of flesjes drank van maximaal een halve liter. Ook eten en snacks zijn erg duur op het circuit. Koop dus iets bij een lokale bakker of supermarkt in de buurt.

Zit je niet op een tribune maar op een helling langs het circuit dan is het belangrijk om te weten dat de hellingen op en rondom het circuit van Spa-Francorchamps erg stijl zijn. Een gewoon vouwstoeltje (Nederlandse klapstoel) is enkel vlot te gebruiken op een vlak oppervlak zoals helemaal bovenaan een helling.

Op de schuine hellingen raden we jullie deze professionele campingstoel aan of een zeer compact inklapbaar strandstoeltje. Dit type stoeltjes zit veel stabieler op de erg schuine hellingen en weegt ook veel minder om mee te nemen op het circuit. Ook een pioniersschep om de stijle helling een beetje af te graven om je stoeltje stabiel te kunnen plaatsen is aangeraden.

Gezien het microklimaat dat rondom het circuit van Spa-Francorchamps heerst kunnen de weersomstandigheden erg snel veranderen. Regenkledij of een paraplu bij hebben is dan ook nooit een overbodige luxe. Op zijn minst een regenponcho op zak hebben is aangewezen. Wij raden je alvast een regenponcho van betere kwaliteit aan, denk maar aan de intense regen die vorig jaar het circuit teisterde, met een regenponcho van 2 euro kom je dan niet droog thuis. Voorlopig wordt er echter mooi en warm weer voorspeld. Het ziet er dus naar uit dat we de zonnecrème boven mogen halen, al kan dat op Spa-Francorchamps snel veranderen.

Zorg ook voor voldoende belwaarde zodat je vlot kan bellen en mobiele data kan gebruiken. Er is wifi op het circuit maar weet dat zowel het datanetwerk alsook de wifi bij momenten overbelast geraken.

Om mobiel bereikbaar te blijven tijdens het raceweekend ook nog één van de belangrijkste tips: Investeer in een goede powerbank om zo niet halverwege de dag met een lege smartphone te eindigen. Vergeet uiteraard ook je laadkabel en lader niet om je smartphone en de powerbank op te laden. Wij raden een powerbank van minstens 10.000 mAh en bij voorkeur 20.000 mAh aan.

Tot slot wensen we jullie vooral een leuk raceweekend op het circuit van Spa-Francorchamps en geniet van de GP van België.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner