Spa-Francorchamps verbiedt eigen alcohol en rookfakkels tijdens GP van België

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Spa Grand Prix, de organisator van de GP van België, heeft enkele belangrijke maatregelen en richtlijnen voor de GP van België 2022 aangekondigd. Er wordt ook opgeroepen om respect tegenover iedereen te tonen. Daarnaast zal er ook extra security aanwezig zijn..

Naar de GP van België zullen dagelijks gemiddeld meer dan 100 000 toeschouwers komen en om mogelijke problemen en incidenten zoals tijdens het raceweekend in Oostenrijk te vermijden worden enkele belangrijke maatregelen opgelegd.

Een eerste belangrijke maatregel is dat fans geen eigen alcohol mogen meebrengen naar het circuit. Op de camping zal er dus eigen alcohol genuttigd kunnen worden maar op het circuit zullen geen glazen flessen alsook alcohol toegelaten worden. Wij raden alvast aan een eigen drinkfles mee te doen.

De Nederlandse fans zullen hun favoriet Heineken-bier echter wel kunnen nuttigen aangezien het als ‘officiële bierpartner’ te verkrijgen zal zijn in de verkooppunten op het circuit en in de fanzone.

Uiteraard is het niet toegelaten om wapens mee te brengen op het circuit. Ook geldt er een verbod op rookfakkels, vuurpijlen en drones. Daarnaast zullen ook fietsen en steps niet toegelaten worden op het circuit. Er wordt gevraagd om deze op de voorziene plaatsen rondom het circuit te parkeren. Het maken van een eigen barbecue is eveneens niet toegestaan op het circuit.

Huisdieren zoals een hond of kat worden niet toegelaten op het circuit. Spa Grand Prix maakt slechts twee uitzonderingen: geleidehonden en ‘Roscoe’, de hond van Lewis Hamilton.

Tot slot wordt iedereen er nogmaals aan herinnerd dat het stelen van signalisatie en attributen op en rondom het circuit niet toegestaan is. Eerder had de Formule 1 al laten verstaan dat daartegen strenger zou opgetreden worden (Lees: Formule 1 gaat strenger optreden tegen ‘stelende’ F1-fans op circuits).

Op de sociale media reageren de fans soms bijzonder scherp op onderstaande post van organisator Spa Grand Prix. Sommige fans vinden het niet kunnen dat er verplicht wordt om te duur Heineken-bier te drinken, anderen roepen om een bijkomende compensatie voor de verregende race van vorig jaar.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print