Voormalig Ferrari-rijder waarschuwt: “Mattia Binotto moet snel voor verandering zorgen, anders betaalt hij de prijs”

Ferrari
Ferrari

Gezien de gebrekkige betrouwbaarheid alsook door strategische blunders komt Ferrari-teambaas Mattia Binotto steeds meer onder vuur te liggen. Voormalig Ferrari-rijder Felipe Massa waarschuwt Binotto dat hij actie moet ondernemen want dat hij anders zelf de prijs zal betalen.

Volgens Felipe Massa verdient Mattia Binotto respect en erkenning voor wat hij de voorbije jaren bij Ferrari heeft verwezenlijkt. Hij heeft er voor gezorgd dat Ferrari terug overwinningen behaalt en vooraan kan meedoen, al is er ook heel wat kritiek omdat er momenteel een grote achterstand is op Red Bull en Max Verstappen, dit door een gebrekkige betrouwbaarheid en strategische blunders.

“Ik ken Mattia erg goed. Ik heb voor hem geracet en zeer lang met hem samengewerkt,” aldus Felipe Massa tijdens ‘Any Driven Monday’ op ‘Sky Sports F1’.

“Hij was een engineer van de motoren en vervolgens werd hij baas van de motorafdeling. Toen hij technisch directeur en teambaas werd was ik er niet meer. Hij is echter een zeer goede engineer.”

“Hij is zeer professioneel. Hij begrijpt het technisch aspect. Hij is om eerlijk te zijn een zeer goede gast. Ik hou ook van hem als persoon.”

Na de strategische fouten dit seizoen moet er volgens Massa iets veranderen. Hij waarschuwt ook dat Binotto voor die verandering moet zorgen omdat hij anders voor zijn eigen job zal moeten vrezen.

“Uiteindelijk komen niet de resultaten die verwacht worden,” aldus Massa. “We kunnen de schuld niet in de schoenen van Mattia schuiven maar uiteindelijk maakt hij deel van het geheel.”

“Ze moeten absoluut wat rustiger worden op het vlak van het nemen van de beslissingen. Ze moeten zien te begrijpen waarom de strategische fouten van begin dit seizoen nog steeds gebeuren. Dat is iets dat moet veranderen.”

“Hij moet snel voor verandering zorgen, anders betaalt hij de prijs ervoor.”