George Russell: “Eerste polepositie was mijn beste F1-rondje ooit”

Ferrari
Ferrari

In Hongarije veroverde George Russell zijn allereerste polepositie. De jonge Brit reed op de Hungaroring een bijzonder sterk rondje, Russell vindt het zelf zijn beste F1-rondje ooit.

Bij Williams bouwde George Russell een reputatie uit dat hij op zaterdag tijdens de kwalificatie zeer sterk wist te presteren met ondermaats materiaal. Het leverde Russell de bijnaam ‘Mr Saturday’ op maar hij moest tot zijn overstap naar Mercedes wachten voor zijn allereerste polepositie.

In Hongarije slaagde Russell er met de Mercedes F1-bolide in om op verrassende wijze de polepositie te veroveren door een handvol duizendsten sneller te zijn dan beide Ferrari-rijders.

Wanneer Russell in de ‘Beyond The Grid’ podcast wordt gevraagd wat zijn beste kwalificatierondje ooit was komt dan ook zonder twijfel zijn rondje op de Hungaroring als antwoord, op korte afstand gevolgd door zijn tweede plaats op de grid tijdens de verregende kwalificatie op Spa-Francorchamps vorig jaar.

“Iedere bocht leidt naar de volgende en het is moeilijk om erg verschillende omstandigheden met elkaar te vergelijken maar puur wat het rijden betreft is Hongarije waarschijnlijk mijn beste rondje,” aldus Russell. “Ik denk dat de karakteristieken van het circuit, waarbij alles elkaar zo snel opvolgt, zo vloeiend, niets komt in die buurt.”

Maar ook zijn spectaculair kwalificatierondje in de regen voor de GP van België van vorig jaar schat Russell bijzonder hoog in.

“Ik denk dat op het vlak van gevoel niets ooit in de buurt zal komen van de polepositie in Hongarije en dat gevoel dat ik had na mijn rondje op Spa.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner