Max Verstappen miste bijna een kwalificatie na een opmerkelijke fout

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

F1-piloten vertrouwen op hun fysiotherapeut maar die van Max Verstappen geeft toe dat door zijn toedoen de wereldkampioen bijna een kwalificatie misliep.

Bradley Scanes is de performance coach van Max Verstappen en hij geeft toe dat door zijn toedoen de wereldkampioen bijna een kwalificatie heeft gemist. Hij zegt niet waar het incident precies plaatsvond maar hij zegt dat hij aan de binnenkant van het vizier in de helm van Verstappen een veiligheidsstrip was vergeten.

“Twee keer heb ik een veiligheidsstrip aan de binnenkant van het vizier van zijn helm laten zitten,” aldus Scanes in de ‘Pitstop Podcast’ zonder te zeggen waar de fout gebeurde. “Je kan daar niet doorheen kijken en ik liet de strip erop zitten vlak voor Max naar buiten moest voor een kwalificatiesessie.”

De kemel die Scanes schoot kostte het team veel tijd maar achteraf kan hij de humor er wel van in zien. 

“Iedereen wachtte op het moment dat hij naar buiten zou rijden. De klok tikte door en we moesten hem zo snel mogelijk de baan op krijgen. Ondertussen waren ze met een schaar bezig om de strip eraf te halen. Dat is echter heel lastig. Ze probeerden de uiteinden te bereiken zodat de strip eraf kon worden gehaald.”

Hij beseft ook dat een fout van hem Verstappen uiteindelijk een raceoverwinning kan kosten. 

“Als je iets verprutst, dan verlies je mogelijk een raceoverwinning,” vertelt Scanes.

“Een reservehelm of wat dan ook, of er gebeurt iets en Max gaat niet met de juiste mindset de race in, maar in die zin is hij iemand makkelijk om mee samen te werken, omdat hij zo’n sterke ingesteldheid heeft.”

“Waarschijnlijk is dat de reden waarom we zo goed met elkaar overweg kunnen, dat we een gelijkaardige achtergrond hebben. We houden allebei van winnen en we zijn allebei competitief als de pest. En het werkt gewoon.”

“Ik heb andere relaties in de paddock gezien, waarbij sommige rijders het slecht doen op een zaterdag en dan is hun weekend voorbij.

“Op zondag komen ze nooit meer terug omdat het te moeilijk voor ze is om van te leren.

“Terwijl wij er wel mee om kunnen gaan, het achter ons kunnen laten en verder kunnen gaan en kunnen beslissen wat het volgende doel zal zijn.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023