Alonso is een doordenker

Vlak voor de finale in Brazilië vertelde Fernando Alonso nog dat hij indien mogelijk Felipe Massa zou helpen. Alonso zelf wist al twee wereldtitels te behalen en droomt van een derde. Wijlen Ayrton Senna had er ook drie op zijn naam weten te zetten en vandaar dat dit aantal een droom is van zowat elke rijder op de grid. In Alonso zijn geval is het nog maar de vraag of Renault hem daarvoor een goede wagen weet te bezorgen voor 2009 en indien niet zal hij vast weer denken aan een overstap naar Ferrari.

Bij de Italiaanse renstal Ferrari zit kimi Raikkonen in een dipje en zal deze moeten verbeteren terwijl Felipe Massa net niet de titel wist te behalen. Ferrari weet hoe het met kampioenen moet omgaan en indien Massa de titel ook daadwerkelijk had behaald zou er minder kans geweest zijn voor Alonso na 2009. Voor Alonso is het eigenlijk beter dat Hamilton blijft winnen en daar zal hij vast wel over hebben zitten denken.

Alonso is een doordenker, zeker als het over zijn toekomst gaat. Als Raikkonen en Massa in 2009 de beste rijders van het veld worden zal zijn kans op een overstap aanzienelijk verkleinen. Bij Renault zal hij als het team op de achtergrond blijft rijden zeker niet blijven na 2009. De Spaanse rijder is enkel tevreden over de twee laatste maanden van 2008 want daarin wist zijn wagen hem het gevoel van de top te bezorgen.

Volgens enkele geruchten zou Alonso vooral uitkijken naar de start van het seizoen. Renault is mogelijk één van de teams dat het moeilijk zal krijgen met Honda en Toyota. Indien de Franse renstal niet verbeterd is, en dat vooral in vergelijking met McLaren en Ferrari, zal de Spanjaard ongetwijfeld uitkijken naar fouten van de Ferrari-rijders. Vervolgens zal hij aan zijn eigen toekomst moeten denken en misschien zelfs in het voordeel van McLaren gaan werken.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen