Alonso klaagt over pech

Wereldkampioen Fernando Alonso eindigde maar op een 7e plaats in de GP van Canada, nadat hij vanaf een 2e plaats mocht startte. De Spanjaard klaagde na de race over de pech die hij had met de safety car.

“De safety car maakt van de race altijd een loterij en je hebt dan geluk nodig. Ik moest pitten in ronde 24 en de safety car komt buiten in ronde 24. Ik moest pitten in ronde 49-50 en hij kwam buiten in ronde 47, en zo eindigde de race voor mij.”

“ Mijn teamgenoot profiteerde het meest. Zoals ik al zei het is een loterij en in sommige races heb je meer pech dan in andere. Er zullen ook races komen waar ik geluk heb en de anderen pech.”

Alonso ging ook enkele keren van de baan en werd op het einde van de race nog spectaculair ingehaald door de kleine Japanner Takuma Sato. Dit kwam volgens Alonso door problemen met de banden.

“ We hadden veel last van graining op de banden, zeker tegen het einde. Waneer we de zachtste banden gebruikte begonnen ze direct te verminderen in kwaliteit, het was dus echt een loterij vandaag."