Alonso kwalificeert zich als zevende en maakt de Spaanse fans gek

Fernando Alonso zorgde, door zich als zevende te kwalificeren, voor een verrassing van formaat. De Spaanse fans waren alvast door het dolle heen, en Alonso? Die had een brede glimlach op zijn gezicht.

Het raceweekend mag op vrijdag dan wel dramatisch begonnen zijn, op zaterdag verliep het stukken beter voor Alonso. Toen Alonso wist door te stoten naar Q2 en vervolgens Q3 haalde door de tiende tijd te rijden waren de Spaanse fans al door het dolle heen. Toen Alonso vervolgens in Q3 ook nog eens de zevende tijd reed ging op het Circuit de Barcelona-Catalunya bijna het dak eraf, voor zover een circuit een dak heeft uiteraard.

“Alles verliep perfect vandaag, veel beter dan dat we verwacht hadden,” zei Alonso, die gisteren nog hevig zijn beklag deed over de motor. “Het is een aangename verrassing om Q3 te halen en me als zevende te kwalificeren.”

“Gisteren zagen we al het potentieel maar we hadden vreemde sessies. Tijdens de eerste oefensessie was er de motor die het begaf en tijdens de tweede oefensessie kon ik niet veel rijden. Vandaag verliep veel beter.”

Alonso had naar eigen zeggen enorm veel vertrouwen in de wagen, wat hem instaat stelde om voluit te gaan.

“Ik had vertrouwen in de wagen. De omstandigheden waren nochtans tricky, met veel wind. De wagen gaf me echter het nodige vertrouwen en ik kon voor de volle honderd procent pushen.”

“Ik ben ook blij voor het team. Ze hebben enorm hard gewerkt en hebben tijdens de eerste races heel wat power units moeten vervangen,” aldus Alonso. “Om op de zevende plaats op de grid te staan, tussen al die jongens waar we normaal mee voor de topposities zouden moeten strijden, het zal een mooie boost aan de jongens geven.”

Alonso beseft echter ook dat de race nu in eerste instantie uitgereden dient te worden. De Spanjaard haalde dit seizoen immers nog geen enkele keer de finish en het is pas op zondag dat de punten uitgedeeld worden.

“Ze delen geen punten uit op zaterdagen. We moeten een goede strategie voorbereiden en een goede start maken. Indien we vervolgens de strategie goed uitvoeren dan kunnen we punten behalen,” blikt Alonso alvast vooruit naar morgen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen