Hamilton verovert polepositie: “We wisten dat het intens zou worden”

Na de dominantie tijdens de oefensessies op vrijdag leek het alsof Mercedes op eenvoudige wijze de polepositie zou veroveren. Hamilton slaagde daar ook in, al was het uiteindelijk wel erg nipt met Sebastian Vettel, die slechts 51 duizendsten trager was dan Hamilton.

“We hadden potentieel een tiende voorsprong op de Ferrari’s. In Q3 leken ze echter iets dichter te zitten,” blikt Hamilton terug op de kwalificatie. “We wisten dat het intens zou worden, maar we voerden enkele wijzigingen door voorafgaand aan de kwalificatie. De wagen voelde uitstekend aan en ik was er erg tevreden mee.”

Hamilton moest ondanks die “uitstekende wagen” toch enigszins wennen aan de aanpassingen, zo wordt duidelijk wanneer hij het verloop van de kwalificatie toelicht.

“Mijn rondje in Q1 verliep zeer, zeer moeilijk, mijn rondje in Q2 was redelijk en mijn eerste rondje in Q3 was zeer goed,” aldus Hamilton. “Tijdens mijn tweede rondje in Q2 had ik voorsprong, verloor ik vervolgens twee tienden, en eindigde ik uiteindelijk mijn rondje niet zoals ik gewenst had. ”

Het volstond uiteindelijk wel om de polepositie te claimen, al kwam Sebastian Vettel met zijn tweede poging dus nog wel erg dichtbij. Het ziet er naar uit dat Hamilton eindelijk zijn veelgevraagd gevecht met Vettel op de baan zal krijgen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner