Verstappen behaalt met de vijfde plaats op de startgrid het hoogst haalbare

Max Verstappen kwalificeerde zich als vijfde voor de GP van Spanje en daar is de Nederlander best tevreden mee.

Vorig jaar wist Verstappen zijn eerste F1-overwinning te behalen op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Dat een herhaling van dat huzarenstukje er dit jaar niet in zit werd al van bij het raceweekend duidelijk.

‘Best of the rest’ worden, dat was het hoogst haalbare en dat verwezenlijkte Max Verstappen ook vandaag tijdens de kwalificatie. Verstappen slaagde er bovendien opnieuw in om teamgenoot Daniel Ricciardo te verslaan. Verstappen was tijdens Q3 vier tienden sneller dan zijn Australische teamgenoot.

“Dit was heel lekker”, zo valt te lezen op de officiële website van Verstappen. “De auto voelde goed, eindelijk eens niets afgebroken aan de auto en niemand die mij ophield, dus ik kon gewoon mijn eigen ding doen en dat werkte prima. We zitten maar vijf en een half tienden af van de poletijd en dat is een stuk beter dan anderhalve seconde. Als je het realistisch bekijkt dan kunnen we morgen maximaal een vijfde plaats scoren. In de race zijn we normaal wel iets beter dan in de kwalificatie. We gaan het zien, we hadden gisteren een goed bandenmanagement en dan is zes tienden opeens niet meer zoveel.”

“We worstelden het hele weekend een beetje met de balans, maar we hebben de juiste dingen veranderd voor de kwalificatie. Ik wil het team feliciteren met het werk dat ze hebben gedaan. De balans in de auto was het beste van het hele seizoen,” besluit Verstappen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}