Räikkönen moet beter rijden: “Kwalificatie was een puinhoop”

Kimi Räikkönen zegt dat hij beter moet rijden nadat hij er een “puinhoop” van maakte tijdens de kwalificatie voor de GP van Spanje. De Fin eindigde als vierde.

Kimi Räikkönen was tijdens alle vrije trainingen voor de GP van Spanje sneller dan teamgenoot Sebastian Vettel. Tijdens de kwalificatie, wanneer het telt, maakte de Iceman enkele kleine fouten.

Räikkönen had het gevoel dat de polepositie mogelijk was, maar hij eindigde vierde. “Ik moet beter rijden en zo’n fouten niet meer maken”, zei Räikkönen in Barcelona. “Om welke reden dan ook, reed ik tijdens de kwalificatie geen enkele deftige ronde. Ik dacht dat ik dit weekend de snelheid wel had, maar ik kreeg het niet voor elkaar om een goede ronde te rijden.”

“Ik ging al wat breed in de eerste bocht, maar wist de snelheid te behouden. In bochten vier en vijf ging ik opnieuw breed, waardoor ik wat tijd verloor. Zonder die fouten kon ik voor de eerste plaats strijden. Het is jammer dat ik er een puinhoop van maakte, maar we proberen morgen beter te doen.”

Ondanks Kimi Räikkönen al sinds 2008 op een nieuwe polepositie wacht, blijft de Fin hoopvol door de snelheid van zijn Ferrari. Ook de updates in Barcelona zijn een stap in de goede richting.

“We zijn duidelijk dichtbij een polepositie. De wagen was heel goed. We hebben goed werk geleverd als team, maar hebben geen controle over de anderen. We hebben een goede basis die we proberen verbeteren. We zijn vrij tevreden met de prestatie, zeker met de huidige condities. Dat is meestal niet ons sterkste punt, waardoor het een goed resultaat is.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print