Alonso maakte kans op de zege maar verslikt zich in het verkeer

Fernando Alonso keert met een goed gevoel terug uit Canada nadat hij de derde plaats in de wacht wist te slepen. Toch zat er voor de Spanjaard veel meer in, zelfs de overwinning.
Alonso startte net als Hamilton op de zachtere bandencompound en dat bleek achteraf gezien geen slechte keuze. De Spanjaard kon gedurende de race samen met Hamilton het mooie weer maken en zorgde voor het nodige spektakel.

Voor de Spanjaard verliep de race erg goed. Alonso maakte zelfs aanspraak op de zege maar op twee cruciale momenten liet hij de zege uit handen glippen. Eerst was er het mislukte inhaalmanoeuvre op Sebastian Buemi waarbij Hamilton beide wagens kon voorbijsteken aan de hairpin. Nadien liet Alonso ook een steekje vallen toen hij de erg trage Karun Chandhok probeerde te dubbelen terwijl Button onder zijn achtervleugel zat.

“Ik denk dat het voor ons een erg goede dag was. Onze wagen was hier erg competitief. Ik maakte vandaag zelfs aanspraak op de zege. In mijn gevecht met Lewis konden we hem in de pits voorbijsteken, dat was fantastisch werk dat werd verricht,” zei Alonso.

“Ik verloor een positie door verkeer en daarnaast verloor ik er nog één. We verliezen daardoor tien punten, we behalen er immers maar vijftien in plaats van vijfentwintig. We komen echter veel dichter in de strijd voor het kampioenschap. in Turkije lagen we nog vijftig seconden achter op McLaren terwijl we hier met hen strijden voor de overwinning.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}