Alonso: "Renault blijft in de F1"

Volgens de Spaanse rijder Fernando Alonso denkt men bij Renault nog lang niet over een terugtrekking uit de sport. De Franse renstal zou volgens vele insiders wel eens het volgende team kunnen zijn dat de grid wenst te verlaten. Alonso mocht deze week testen in Jerez en wilde dan ook meteen van de gelegenheid gebruik maken om ervoor te zorgen dat de supporters in Renault blijven geloven.

"Renault is altijd verstandig geweest met het budget dat het ter beschikking kreeg. Bij Renault zal men dan ook nooit overdrijven met de uitgaves. Op dit ogenblik zitten we terug in een positie waarin we voor het kampioenschap kunnen strijden en ik verwacht dus ook niet dat Renault de F1 zal verlaten. Eerlijk gezegd had ik de beslissing van Honda ook niet verwacht maar ik denk dat het voor hen zeker geen makkelijke keuze was. Hopelijk zullen niet nog teams volgen", aldus Fernando Alonso.

In 2009 zullen er voorlopig nog maar acht wagens op de grid verschijnen en indien er geen kostenbesparingen komen zou dit aantal nog kun zakken. Ook de verdeling van de opbrengsten die de tv-uitzendingen met zich
meebrengen zou volgens Max Mosley beter kunnen maar daar wil Bernie Ecclestone dan weer voorlopig niets van weten.