Alonso verlaat Mclaren

Fernando Alonso en Mclaren Mercedes hebben besloten om volgend seizoen niet meer samen te werken. Alonso zal zijn 3-jarig contract bij de Brits-Duitse renstal dus niet uitdoen. Mclaren Mercedes liet het volgende weten:

"Na een vergadering tussen Fernando Alonso en Mclaren is er besloten dat het in ons beide belang is om niet langer samen te werken. Deze gezamenlijke beslissing om uit elkaar te gaan werd niet besproken tot nu, omdat we vreesden dat deze discussie de kansen van het team en Fernando serieus zouden schaden tijdens het Wereldkampioenschap Formule 1 in 2007."

Ondanks alle controverses en de slechte relatie met Mclaren teambaas Ron Dennis, blijft Alonso vol lof over Mclaren.

"Sinds ik nog zeer jong was wou ik al voor Mclaren rijden, maar soms gaan de dingen niet zoals gepland. Voor mij blijft Mclaren een geweldig team. Ja we hebben onze ups en down gehad tijdens het seizoen, waardoor het een extra uitdaging was voor ons allemaal en het is ook geen geheim dat ik me hier nooit thuis voelde. Ik moet ook de geruchten van een ongelijke behandeling binnen het team tegenspreken. Mensen zeggen vaak dingen in het heetst van de strijd, maar uiteindelijk kreeg ik altijd een gelijke kans op de overwinning."

Ook Ron Dennis had niets dan mooie woorden voor Alonso.

"Iedereen bij Mclaren Mercedes, en in het bijzonder onze Spaanse partners, Banco Santander en Mutua Madrilena en onze hoofdsponsor Vodafone wensen Fernando het allerbeste voor de toekomst. Hij is een geweldige rijder maar om de een of andere reden werkte de combinatie Vodafone Mclaren Mercedes en Fernando niet zo heel goed."

Alonso verruilde vorig jaar het team waarmee hij 2 maal wereldkampioen werd, Renault, voor een nieuwe uitdaging bij Mclaren Mercedes. Gedurende het hele seizoen waren er geruchten over de slechte sfeer en een gespanne relatie tussen Alonso en het team. Waar Alonso volgend jaar rijdt en wie de 2e rijder bij Mclaren wordt is nog niet duidelijk.