Alonso vol lof voor Ron Dennis

De meeste supporters zullen zich zeker en vast de samenwerking tussen McLaren en Fernando Alonso nog herinneren. Men mag wel zeggen dat Alonso’s grootste tegenstander toen teamgenoot Lewis Hamilton was en volgens de Spaanse rijder werd deze door het team bevoordeeld. McLaren-teambaas Ron Dennis en de Spaanse rijder hielden er een niet al te goede relatie aan over en Alonso stapte al meteen na zijn eerste seizoen op.

Nu Ron Dennis stopt met de F1 laat Alonso toch weten respect te hebben voor de Brit.

"Ron Dennis en ik zijn niet bepaald de beste vrienden maar ik ben van mening dat hij toch respect heeft verdiend. Hij heeft doorheen de jaren met enorm veel druk weten om te gaan en zijn bijdrage aan de sport mag niet vergeten worden. Op dit ogenblik kan je nog weinig mensen vinden zoals hem en enkel rijke mensen worden nog teambaas. Ron is volgens mij altijd zichzelf gebleven en ik wens hem een mooie toekomst toe", zo vertelde Fernando Alonso.

Alonso wist verder nog te vertellen dat vooral de laatste maanden hem lieten inzien dat Ron Dennis niet zo slecht was. De 61-jarige Brit begon allerlei dingen op te geven maar toch kwam de F1 nog steeds op de eerste plaats. Zo zou hij bijvoorbeeld niet echt hebben aangedrongen op het nieuwe KERS want het prijskaartje van dit systeem zou niet voor alle teams haalbaar zijn. Het ziet er dus naar uit dat het slechtste jaar van Alonso in de sport begint te slijten in diens gedachten.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023